Michael Kooman & Christopher Dimond’s

Dani Girl

een musical over leven

Foto: Boy Hazes

Michael Kooman & Christopher Dimond’s

Dani Girl

een musical over leven

Foto: Boy Hazes

over de brug musicaltheater

Stichting De Brug Musicaltheater produceert sinds 2014 voorstellingen op het gebied van musicaltheater samen met een groep jonge professionals. Wat de spelers willen vertellen, welke maatschappelijke onderwerpen zij relevant vinden en hun persoonlijke verbinding met het materiaal staan centraal. Het gezelschap wil daarmee ‘een brug slaan’ tussen de spelers en het publiek en dit kennis laten maken met een puurdere vorm van musicaltheater. Daarnaast is de live muziek altijd zichtbaar op de vloer aanwezig en geïntegreerd in het stuk, omdat De Brug gelooft dat muziek het hart is van musicaltheater.

De Brug voelt de noodzaak het musicalvak nieuw leven in te blijven blazen en de ‘Off-Broadway’ cultuur in Amsterdam te doen voortleven naast het commerciële aanbod van de grotere producenten. Juist nu, in een tijd waarin het theaterbezoek terug is gelopen, vindt De Brug het van belang om inhoud te kunnen geven aan de verantwoordelijkheid voor een vitaal theateraanbod waar nog altijd plaats is voor vernieuwing.

door de brug musicaltheater

Dani girl • 2024

Dani Girl is het inspirerende verhaal van Dani, een negenjarig meisje op een afdeling kinderoncologie dat het gevecht aangaat met leukemie. Aan haar bed probeert haar streng katholieke moeder troost te vinden in het geloof, want is dat niet het enige dat houvast biedt? In plaats van opgeven zet Dani haar worstelingen om in een magisch avontuur. Dani wil namelijk maar één ding: haar haar terug! Daarvoor hoeft ze ‘alleen maar’ het antwoord te vinden op de vraag: waarom is kanker? Verteld vanuit het perspectief van een kind snijdt deze fantasievolle musical universele thema’s aan als hoe om te gaan met de dood, hoop wanneer alles wanhopig lijkt en de onwaarschijnlijke kracht van de menselijke verbeelding.

  • Vrijdag 12 april – 20:00 uur
  • Zaterdag 13 april – 20:00 uur
  • Zondag 14 april – 15:00 uur
  • Maandag 15 april – 20:00 uur (Première)
  • Vrijdag 19 april – 20:00 uur
  • Zaterdag 20 april – 20:00 uur

Dani – Julia Berendse
Mees – Wesley de Ridder
Rafaël (e.a.) – Ruben Kuppens
Moeder – wordt binnenkort aangekondigd

Script & liedteksten – Christopher Dimond
Vertaling – Julia Berendse, Ruben Kuppens
Muziek – Michael Kooman
Muzikaal leider – Alan Evans
Regie – Steven Moonen
Geluidsontwerp – Fons Baltus
Lichtontwerp – Nick Zwolsman
Fotografie – Boy Hazes

Mede mogelijk gemaakt door: Concord Theatricals, NORMA Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Frank Sanders Akademie

Met dank aan: DeLaMar Theater, PATRICIA, Romy Rigter, Liesjettie de Jong-van Dooijeweert, Ewout Heijbroek, Rhobin Schut

Ordinary Days vertelt het verhaal van vier jonge New Yorkers wier levens elkaar kruisen op hun zoektocht naar geluk, liefde en invulling van hun bestaan. Met een dosis humor en ontroering toont deze musical hoe 8.300.000 verhalen op een onverwachte manier gecombineerd worden.

“Zó prachtig vertolkt dat de tranen in onze ogen stonden.”
– Musicalnieuws (april 2016)

“De professionaliteit van de spelers maakt indruk en daarmee een bezoek meer dan waard.” – Musicaljournaal (april 2016)

Ordinary Days heeft in 2015 gespeeld in Theaterstudio Amsterdam en is in 2016 in reprise gegaan in De Doelenzaal (Amsterdam).

CLAIRE – Julia Berendse
DEB – Patricia van Haastrecht
WARREN – Wesley de Ridder
JASON – Stef van Gelder / Maarten Smeele

Muziek en liedteksten: Adam Gwon

Voor je ‘t weet gaat over vier twintigers in Amsterdam die zich een weg banen door al hun struggles en grote vragen. Betekent een negen-tot-vijf baan aannemen ‘opgeven’ of juist ‘volwassen worden’? Betekent tien jaar in de stad ‘voor altijd blijven’ of ‘tijd om te gaan’?

“Het stuk werd zelf vertaald, en met succes: wie niet beter weet denkt naar een oorspronkelijk stuk te kijken.” Musicalworld (juli 2014)

“Een swingende en boeiende voorstelling die geen seconde verveelt.”
– Musicalnieuws (juli 2014)

Voor je ‘t weet heeft in 2014 gespeeld in De Doelenzaal (Amsterdam) en is in datzelfde jaar in reprise gegaan in Theater M-Lab (Amsterdam).

WILLEMIJN VAN LUIJK – Patricia van Haastrecht
DENNIS SPRING IN ‘T VELD – Wesley de Ridder
LISA DAVIDS – Julia Berendse
LUUK DE GRAAF – Ruben Kuppens / Dook van Dijck

Muziek: Joshua Salzman
Script en liedteksten: Ryan Cunningham

de brug musicaltheater presenteert ‘Dani Girl’

De Brug Musicaltheater presenteert deze zomer de Off-Broadway voorstelling Dani Girl, geschreven door Michael Kooman en Christopher Dimond. De musical zal van 22 t/m 30 juli 2023 exclusief te zien zijn in DeLaMar West, Amsterdam.

de brug musicaltheater presenteert ‘ordinary days’

Na het succes van Voor je ‘t weet presenteert De Brug Musicaltheater de musical Ordinary Days. Deze Off-Broadway musical, geschreven door Adam Gwon, is al verschillende malen met succes gespeeld in Amerika, Engeland en Australië.

‘voor je ‘t weet’ genomineerd voor musicalworld award

Voor je ‘t weet is door Musicalworld.nl genomineerd voor een Musicalworld Award in de categorie ‘Beste kortlopende productie 2015’. We voelen ons zeer vereerd! Wij zijn op dit moment druk bezig met de voorbereidingen voor Ordinary Days.

achter de brug musicaltheater

Artistiek leider: Steven Moonen
Muzikaal leider: Alan Evans
Kerngroep: Julia Berendse, Patricia van Haastrecht, Ruben Kuppens en Wesley de Ridder
Productioneel adviseur: Romy Rigter
PR / Marketing adviseur: Steven Kuppens
Bestuur stichting: Steven Moonen, Ruud Berendse, Alan Evans, Rob de Haan

naast de brug musicaltheater

Wil jij De Brug Musicaltheater financieel steunen? Dat kan! Zowel particulieren als bedrijven kunnen De Brug steunen door middel van een gift of sponsoring.

Als u De Brug een warm hart toedraagt en eenmalig of incidenteel een schenking wilt doen, dan kan dat! Neem voor meer informatie contact op via info@debrugmusicaltheater.nl.

Een samenwerking in de vorm van sponsoring of een partnership kan in overleg met u ingevuld worden, zodat beide partijen er baat bij hebben. Mocht u geïnteresseerd zijn, dan nodigt De Brug u graag uit voor een kennismaking. Voor een afspraak kunt u mailen naar info@debrugmusicaltheater.nl

volg de brug musicaltheater

Volg De Brug Musicaltheater nu op social media en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!