Na Ordinary Days en Voor je ’t weet presenteert De Brug Musicaltheater dit voorjaar de Off-Broadway voorstelling Dani Girl, geschreven door Michael Kooman en Christopher Dimond. De locatie, data en tijden worden binnenkort bekend gemaakt.

Als de negenjarige Dani in de behandeling van leukemie haar haar verliest, begint ze aan een magisch avontuur om het terug te krijgen. Aan haar ziekenhuisbed zoekt haar streng katholieke moeder steun in het geloof, want is dat niet de enige houvast die ze heeft? Samen met haar kamergenootje Mees en haar beschermengel Raf probeert Dani tijdens hun fantasievolle reis het antwoord te vinden op die ene vraag: waarom is kanker?
Verteld vanuit het perspectief van een kind snijdt Dani Girl universele thema’s aan als hoe om te gaan met ziekte en de dood, hoop wanneer alles wanhopig lijkt en de onwaarschijnlijke kracht van verbeelding.

De rollen worden gespeeld door o.a. Julia Berendse (Titanic, The Addams Family), Wesley de Ridder (Kikker, Raad eens hoeveel ik van je hou) en Ruben Kuppens (Diana & Zonen, Soldaat van Oranje de Musical). De voorstelling wordt geregisseerd door Steven Moonen en de muzikale leiding is in handen van Alan Evans.

Tickets en meer informatie: www.debrugmusicaltheater.nl

Dani Girl wordt mede mogelijk gemaakt door: Concord Theatricals, NORMA Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Frank Sanders Akademie voor Musicaltheater