Na Ordinary Days en Voor je ’t weet presenteert De Brug Musicaltheater op dinsdag 9 en maandag 15 april 2024 een leesvoorstelling van haar nieuwste productie Dani Girl, geschreven door Michael Kooman en Christopher Dimond, exclusief bij te wonen in Café DeLaMar in Amsterdam.

Als de negenjarige Dani in de behandeling van leukemie haar haar verliest, begint ze aan een magisch avontuur om het terug te krijgen. Aan haar ziekenhuisbed zoekt haar streng katholieke moeder steun in het geloof, want is dat niet de enige houvast die ze heeft? Samen met haar kamergenootje Mees en haar beschermengel Raaf probeert Dani tijdens hun fantasievolle reis het antwoord te vinden op die ene vraag: waarom is kanker?
Verteld vanuit het perspectief van een kind snijdt Dani Girl universele thema’s aan als hoe om te gaan met ziekte en de dood, hoop wanneer alles wanhopig lijkt en de onwaarschijnlijke kracht van verbeelding.

In een eigen vertaling lezen en zingen vier acteurs het script van deze Off-Broadway productie tijdens een leesvoorstelling in Café DeLaMar, live begeleid op piano. Wees getuige van hoe de woorden en de muziek voor het eerst van het papier komen. Een uniek en intiem kijkje in het proces van een musical.

De rollen worden gelezen door o.a. Julia Berendse (Titanic, The Addams Family), Wesley de Ridder (Kikker, Raad eens hoeveel ik van je hou) en Ruben Kuppens (Diana & Zonen, Soldaat van Oranje de Musical). De leesvoorstelling wordt geregisseerd door Steven Moonen en de muzikale leiding is in handen van Alan Evans.

Tickets en meer informatie: www.debrugmusicaltheater.nl

De leesvoorstelling van Dani Girl wordt mede mogelijk gemaakt door Concord Theatricals.